aanschaf pup/kitten

1
2

Bij de aanschaf van een nieuwe pup/kitten is een controlebezoek aan de dierenarts zeker aan te bevelen. Wij zullen uw dier grondig controleren op ziektes alsook nagaan of de vaccinaties, ontwormingen en identificatie/registratie in orde zijn. Bovendien krijgt u info over hoe u hem/haar het beste kunt verzorgen in de toekomst.

Wij zullen u ook een deskundig voedingsadvies geven zodat u de beste voeding geeft aangepast aan uw pup/kitten. Zo zal niet elke hond dezelfde voeding krijgen bij de opgroei maar zal deze afhankelijk zijn van het ras en de gevoeligheden op oudere leeftijd.

AANSCHAF VAN EEN PUP :

Uw pupje is nu ouder dan 6 weken en heeft dus de beste leeftijd om aan een nieuw leven te beginnen. Hier volgen enkele adviezen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen :   

Beweging : Uw pup is nog volop in de groei. Lange wandelingen, en balletjes vangen zijn vreselijk slecht voor de spieren en gewrichten. Houdt de wandelingen beperkt. Je mag rekenen 1 minuut per week dat de pup oud is. Of een 5 min per maand.

Een pupje van 7 weken mag niet langer wandelen dan 7 minuten. Zo wordt dat langzaam opgebouwd. Het lopen en springen achter balletjes en stokken mag dan wel heel leuk zijn maar het is door de snelle stops en abrupte draaien die daarbij gemaakt worden heel slecht voor de heupen en andere gewrichten.

Ook het spelen met zwaardere honden, die de pup onverwachts kunnen omlopen, brengt schade toe aan het beendergestel. Laat daarom uw pup wel zoveel mogelijk kennismaken met andere honden, maar grijp in als het spel te wild wordt. Ook mag de pup het eerste jaar zeker niet aan de fiets lopen.   

Bench-training : Een hondenbench, is een metalen kooi die speciaal voor honden is gemaakt. De aanschaf ervan loont vaak de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld als de hond alleen is. Enkele voordelen van het gebruik van een bench :

  1. Uw hond zal zich prettiger voelen in de bench wanneer hij alleen thuis moet blijven. De bench is voor de hond een soort hol waarin hij veilig is en de kans dat hij de hele buurt bij elkaar jankt is daarom een stuk kleiner.
  2. Uw hond heeft niet de kans om van alles uit te halen terwijl u weg bent. Toch een goed gevoel wanneer u zeker weet dat uw hond op zijn veilig plekje ligt.
  3. In de auto vormt de hond geen gevaar voor de bestuurder en bij een ongeval kunnen de hulpverleners hun werk doen, in vele gevallen gaan er kostbare minuten verloren omdat de hond agressief uithaalt naar de hulpverleners.
  4. Wanneer uw hond nog niet zindelijk is, vergroot het gebruik van de bench de kans dat het toch droog blijft terwijl u weg bent (ook 's nachts). Een hond zal namelijk zijn eigen hol niet gaan bevuilen. Alleen in uiterste nood zal de hond in zijn eigen bench zijn behoefte doen ( als je te lang wacht).

Een vast ritme en routine is heel belangrijk in het leven van uw hond. Op een vast tijdstip eten, na het uitlaten rusten en uitlaten na het slapen zijn zeer belangrijk. Door hem elk uur mee naar buiten te nemen en telkens hetzelfde rondje te lopen, leert uw puppy waar hij zijn behoefte moet doen. Op het moment dat hij dit heeft gedaan, hoort u hem uitgebreid te belonen.